DIY Bryllup – 10 ting du selv kan lave til brylluppet

DIY Bryllup – 10 ting du selv kan lave til brylluppet

DIY Bryllup – 10 ting du selv kan lave til brylluppet
 1. Personlige bryllupsinvitationer
Bryllupsinvitationerne har fået en stor betydning, og der bliver gjort mere og mere ud af det. De fine kort har indtaget en central plads i bryllupsforberedelserne. Bryllupsinvitationerne sætter tonen for selve brylluppet, og den røde tråd starter her. Tænk over at få brylluppets tema til at skinne igennem i invitationerne Det er her I først gør det klart, hvilket tema brylluppet kommer til at have – også selvom det måske ikke er mere end en gennemgående farve eller mønster. Med invitationerne er der rig mulighed for at slippe fantasien løs og eksperimentere med farver og former. I kan eksempelvis skrive jeres navne i kalligrafi med vandfarver, der flyder ud og gør det blødt og hyggeligt, eller I kan bruge glitter og fjer til at peppe en klassisk invitation lidt op. Husk dog, at hvis I har inviteret mange gæster, kommer det til at tage lang tid, hvis I kaster jer ud i en invitation, der er kompliceret at lave.

Ellers kan I få hjælp til jeres personlige invitationer hos en af disse leverandører: Bryllupsinvitationer
 
2. Få venindernes hjælp til din bryllupsfrisure 
Mange brude får en professionel frisør til at sætte håret på bryllupsdagen, men du kan sagtens lave noget pænt selv. Du kender jo dit eget hår bedre end nogen anden. Men hjælp fra veninder eller familie, kan det blive super flot. Du kender måske en, som er frisør og kan træde til. Ellers er hårspænder og hårbøjler er også en simpel måde at pynte håret til brylluppet, og det er meget in i øjeblikket og er en af de store trends i 2020. Om du er til helt glat hår, klassiske krøller eller en opsat frisure, kan du komme langt med et glattejern eller krøllejern og selvfølgelig masser af hårspray. Volume powder kan også anbefales, hvis du ønsker et fyldigere hår. Skal du giftes om sommeren, kan løst hår og en blomsterkrans også være utroligt smuk.
 
3. Hjemmelavet brudebuket
Brudebuketten har en central plads i brylluppet. Den er med til at danne helhedsindtrykket af dig som brud, når du går op ad kirkegulvet, Den bedste brudebuket passer ind i tonen for bryllupstemaet, og den indeholder måske blomster, som går igen på borddekorationerne. Hvis dit bryllup er klassisk med kjole og hvidt, vil en enkel buket med roser eller liljer gøre sig godt. Her kan du samle dine favoritter og selv kombinere dem, så du får din drømmebuket. Hvis du holder et havebryllup, kan du vælge en mere vild buket med markblomster og strå. Her er der fokus på en masse grønt såsom eukalyptusgrene eller sukkulenter, som giver et flagrende og mere tilfældigt look – uden at være det. Husk at sikre, at buketten ikke drypper eller kan sætte aftryk på brudekjolen.

Find yderligere inspiration til blomster til brylluppet her: Bryllupsblomster
 
4. Bordplanen
En af de sværeste ting at planlægge til bryllupsdagen er bordplanen. Hvem skal sidde sammen med hvem, og hvordan sikrer man, at alle hygger sig? Her er der heldigvis forskellige muligheder. Runde borde til bryllup er hyggelige og gør det lettere at komme rundt. Det er også en god, klassisk løsning, og det er let for gæsterne at tale med alle ved bordet fremfor kun sidemanden. Hvis man har et børnebord, et singlebord eller har skilsmissefamilier, kan en bordplan med runde borde fungere godt. En anden løsning er at vælge langborde, som signalerer, at vi er én stor familie, og det er vores fælles fest. I kan lave en fin hjemmelavet oversigt over bordplanen for eksempel på en gammeldags tavle, eller man kan bruge et gammels staldvindue og hænge navnekort op med jutesnor (passer især godt til ladebryllup eller et bryllup, hvor I ønsker et rustikt tema).

Få hjælp til at lave den perfekte bordplan i blogindlægget her
 
5. Hjemmelavede bordkort 
Når du har besluttet dig for selve opsætningen og om det skal være runde eller firkantede borde, er det tid til at tænke på bordkort. Bordkortene er en oplagt mulighed for at udfolde dine kreative evner, og for at sætte et personligt præg på brylluppet. Du kan vælge at lave små, håndlavede bordkort i samme stil som dine bryllupsinvitationer, så der er en klar sammenhæng. Du kan også finde sten på stranden og skrive gæsternes navne på. Dette er super fine bordkort til f.eks. et strandbryllup eller bryllup i haven.
 
6. Borddækningen 
En flot og moderne løsning til borddækningen er lag-på-lag-looket, som også passer godt ind i et DIY-bryllup. Når man tænker lag-på-lag borddækning, kan man skabe kontraster med forskellige typer stof. Det kan eksempelvis vælge en velourdug, nogle lidt grove bomuldsservietter og en blondeløber på midten af bordet. Har du arvet noget fint gammelt porcelæn, kan du også overveje at bruge dette som en del af borddækningen.
 
7. Uformelle stofservietter
De fleste vælger stofservietter til brylluppet, da det virker mere eksklusivt end dem i papir. Tidligere var det normalt med hvide servietter, som var foldet smukt, men nu er det mere moderne at lægge dem ”tilfældigt” på tallerkenen i et aflangt stykke, eksempelvis med servietringe i genbrugspapir eller jutesnor. Det er også en fin detalje at lægge en lille blomst sammen med servietten. Der er naturligvis mange farver at vælge imellem, men de fleste vælger støvede eller afdæmpede farver til bryllupsmiddagen. 
 
8. Blomsterpynt til bordet
Når det kommer til blomster til bordet, er der to sideløbende trends. Den ene er det sydlandsk-inspirerede med grønne nuancer, eucalyptusranker der løber hen af bordet, og rustikke krydderurter og stearinlys som dekorationer på bordet. Dette er nemt og forholdsvist billigt at lave selv. Den anden trend involverer dybe, kraftige farver som rubinrød eller kongeblå, hvor du med få blomster kan skabe en stor kontrast til den hvide dug. Vær opmærksom på, at det ikke er alle blomster, der kan fås året rundt, og hvis du køber blomster udenfor deres sæson, er de typisk meget dyrere, end normalt. Tidligere var det normalt at der var store, tætte blomsterdekorationer på midten af bordet, som skulle laves hos en florist, og denne stil egner sig bedst til et mere traditionelt bryllup på et slot eller et fint hotel. 
 
9. Brug maden som pynt
En anden nyttig tendens er, at bruge maden som en del af pynten. Det kan eksempelvis være i form af frugt i smukke fade eller opsatser, en farverig slikbuffet, eller en velkomstdrink i rustikke Mason Jars. I kan også servere små kanapeer eller ”finger food”, som er anrettet på en fin og anderledes måde. For eksempel en blinis med en reje på eller en ske med rogn og krydderurter – noget der passer i farverne til jeres borddækning. Man kan også lave en ”kagestation”, hvor man lave en smuk baggrund med balloner, blomster eller vimpler. Tænk på, at der bliver taget mange billeder af jer, når I skærer kagen, så det er oplagt at gøre lidt ekstra ud af området heromkring.
 
10. Goodie-bags
En goodie-bag til gæsterne er en amerikansk tradition, der efterhånden er blevet ret integreret i bryllupperne herhjemme. Der er en måde at takke gæsterne for at de kom, og noget, de kan tage med sig og gemme som minde fra brylluppet. Det kan eksempelvis være en pose med en lille snack til turen hjem, en flaske vand og et par hovedpinepiller til eventuelle tømmermænd dagen efter,  eller en anden lille ting, som viser betænksomhed overfor jeres gæster. I kan også lave en bland-selv-slik biks sidst på natten – så kan gæsterne kan blande en pose slik og tage med sig hjem. Poserne kan I personliggøre med klistermærker med jeres initialer på, eller I kan lægge en lille besked sammen med. 
 
Vi håber, at disse 10 tips har inspireret dig til at gøre en masse ting selv i forbindelse med brylluppet. DIY-bryllupper er blevet utroligt populære, og det gør ikke noget hvis man kan se, at nogle ting er hjemmelavede. Tværtimod tilføjer det personlighed og charme til brylluppet, og det viser, at I har brugt tid og gjort jer umage op til den store dag. 
 
God fornøjelse med at gøre det selv!

Husk at du kan oprette en gratis profil på Weddii, og planlægge brylluppet med smarte bryllupsværkstøjer som budget og checkliste.  Se mere her