Forlovet? Kom godt i gang med bryllupsplanlægningen

Forlovet? Kom godt i gang med bryllupsplanlægningen

Forlovet? Kom godt i gang med bryllupsplanlægningen
Måske har du ventet i årevis på, at han skulle gå på knæ - Måske friede han ud af det blå, men nu har du altså en forlovelsesring på fingeren, og I skal planlægge bryllup. Du er sikkert fuld af idéer og drømme, men det skræmmer dig også lidt, at I nu skal have planlagt jeres livs fest. Men bare rolig – denne guide hjælper jer godt i gang med bryllupsplanlægningen og giver et overblik over, hvad det kræver at planlægge bryllup. 

1. Find inspiration 
Der findes masser af bryllupsinspiration på Pinterest, Instagram, og her på siden. I kan også lade jer inspirere af kendte personers bryllupper eller gå på bryllupsmesse. Det er alle detaljerne, der gør et bryllup unikt, så søg både inspiration til stil, borddækning, invitationer, farvetema, blomster, og alle de andre ting, som betyder noget for jer. Der er mange muligheder, og slå Jer bare løs, men husk at samle jeres favoritter undervejs, så I kan gå tilbage og kigge i det, I har fundet.

2. Læg et budget
Det er vigtigt, at I bliver enige om, hvor mange penge I har lyst til at bruge på den store dag. Det gør det også nemmere for jer at blive sporet ind på, hvor I kan holde brylluppet, og hvor mange gæster I kan invitere. Med mindre I har et uendeligt højt budget, kommer I til at skulle prioritere undervejs i bryllupsplanlægningen. Derfor er det en god idé at tale om, hvad der er vigtigst for jer, og som I derfor skal sætte lidt mere af til. Det kan være, at brudekjolen skal være et særligt mærke, at I vil servere ekstra gode vine til bryllupsmiddagen, eller at I vil kunne invitere hele byen, og derfor finder et billigere sted at holde festen. Sørg for at afstemme jeres forventninger med hinanden, så I kan gå målrettet til værks med at planlægge brylluppet.

3. Begynd på gæstelisten
Det kan være svært at beslutte hvem man skal invitere til sit bryllup, og måske bliver I nød til at begrænse jer, men det kan også være, at I egentlig helst vil have en afslappet dag med jeres nærmeste. Start med at tal om, hvor stort I ønsker brylluppet skal være, og hvor mange gæster, I regner med at invitere. Det giver jer nemlig også en idé om, hvad det kommer til at koste, og hvor stort et sted I skal lede efter til at holde reception, middag og fest. Find også ud af, hvem der skal være toastmaster, brudepige, forlover, eller have en anden særlig rolle I brylluppet. 

4. Find en dato (eller sæson)
Tænk over hvilken sæson I kunne tænke jer at holde bryllup. Sommeren er mest populær i Danmark, men et vinterbryllup kan også være enormt romantisk. Bryllupslokationer og festlokaler bliver hurtigt booket op på lørdagene henover sommeren, og der er altid nogle datoer, der er meget populære. Kig i kalenderen, og se, hvad der passer bedst i forhold til både arbejde, højtider, og ferier. Find et par mulige datoer, og start så søgningen efter jeres bryllupsvenue.

Læs mere om fordele og ulemper ved de forskellige sæsoner her: https://www.weddii.com/inspiration/hvornar-vil-i-holde-bryllup-fordele-og-ulemper-ved-hver-af-de-4-arstider

5. Find Bryllupslokation
Nu hvor I har budgettet, antallet af gæster, og tidspunktet på plads, kan I gå i gang med at lede efter det sted, I vil holde brylluppet. Med alle disse ting på plads, kan I hurtigt spore jer ind på, hvilke muligheder der er, og sortere i udvalget. Måske ved I allerede hvilket område, I vil holde brylluppet, og kan afgrænse søgningen geografisk. I kan også lave en bred søgning og måske opdage, at drømmestedet ligger i den anden ende af landet. Søgefunktionen her gør det let at udforske og tilpasse jeres søgning efter både område, størrelse og ledighed på jeres ønskede datoer. Find feststeder

6. Book andre leverandører
Et bryllup kræver ofte, at der hyres en del forskellige leverandører, såsom bryllupsfotograf, cateringfirma, DJ, og make-up artist. Det varierer meget, hvor mange firmaer, man skal have fat i. Nogle feststeder sørger både for opdækning, middag, fest, musik, og overnatning, mens andre steder måske bare tilbyder et lokale, hvor I selv skal stå for at få catering udefra, hyre serveringspersonale, dække op, og rydde op dagen efter. Holder I havebryllup med telt i haven, skal både møblerne og service også lejes ind, hvis ikke det er noget, I selv har nok af i forvejen.

7. Lav en ønskeliste
Det er måske ikke det første i tænker på, men det gør jeres gæster! Så I kan ligeså godt begynde at skrive ned hvad I ønsker jer af gaver. Måske er der noget porcelæn, I samler på, som er oplagt at skrive på ønskelisten – måske er der en masse forskellige småting I mangler. Uanset hvad, er det smart at lave en digital liste, så I kan skrive ned, så snart når I kommer i tanke om et ønske. Nogle par vælger at sende en ønskeliste med I bryllupsinvitationen eller sende deres gæster et link til ønskelisten.

Vi giver jer her inspiration til ønskelisten https://www.weddii.com/inspiration/onskeliste-til-bryllup-inspiration-og-ideer-til-onskelisten

8. Send “save-the-date” eller invitationer
Hvis der er lang tid til brylluppet, kan I starte med at sende ”save-the-date” kort ud, når I har den endelige gæsteliste på plads. Her behøver ikke stå andet end bryllupsdatoen. I kan også sende bryllupsinvitationer ud med det samme. Hvis de skal være personlige, men I ikke gider at lave dem i hånden, findes der mange steder, som tilbyder at designe personlige invitationer, og som endda kan lave bordkort og takkekort i samme stil, så I får et gennemført tema.

Få fremstillet personlige invitationer hos en af disse leverandører https://www.weddii.com/wedding_invitations

9. Køb brudekjolen
Det er noget af det sjoveste, men også sværeste at finde den helt rigtige brudekjole. Så giv dig selv masser af tid til at tage kigge, og inviter veninderne med ud og prøve. Det kan være at du forelsker dig med det samme, men det kan også være at du skal prøve mange kjoler inden du føler dig sikker. Du skal også regne med, at nogle kjoler kan tage flere måneder at bestille hjem, og den skal måske også tilrettes efterfølgende. Når brudekjolen er fundet, skal du finde ud af, om brudepigerne skal have noget bestemt på, der matcher dig, og hvem der skal stå for det. Gommen skal selvfølgelig også have et pænt sæt tøj, men han behøver ikke være ligeså tidligt ude.

10. Planlæg bryllupsrejsen
Glem ikke dette vigtige punkt midt i al planlægningen af brylluppet. Hvis I vil rejse umiddelbart efter brylluppet, er det rart at have det hele på plads noget tid før, så I ikke skal stresse over denne del lige op til brylluppet. Find ud af hvor I vil hen, og hvad I vil opleve på bryllupsrejsen. Husk også at check om I skal bruge visum eller vaccinationer til destinationen, og om jeres pas er gyldige til den tid. 

11. Køb vielsesringe
Endnu en stor beslutning, da I højst sandsynligt kommer til at gå med vielsesringene altid. I skal finde et sæt ringe, I begge har lyst at gå med, og som passer jeres personlige stil. De fleste brudepar får indgraveret bryllupsdato og initaler I deres vielsesringe, hvorfor man ikke får dem med fra butikken med det samme. Hvis I ønsker at få designet et unikt sæt vielsesringe hos en guldsmed, kan det tage tid at designe ringene, og det kan tage lang tid for guldsmeden at lave dem, så begynd at kig efter ringene i god tid.

12. Få styr på det juridiske
For at blive gift i Danmark, skal man søge om det. Det gør man online på borger.dk ved at udfylde en ægteskabserklæring. I kan tidligst gøre dette 4 måneder før jeres bryllupsdag. I skal begge udfylde og underskrive ægteskabserklæringen, og det er også her, I skal ansøge om navneændring, hvis I ønsker at tage hinandens efternavne.

13. Lav bordplan for bryllupsmiddagen
Når I har fået svar fra alle gæsterne, skal I have bordplanen på plads. Start med at informere feststedet om det endelig antal gæster, og spørg dem hvilke muligheder, der er for bordopsætning. Er det runde eller firkantede borde? Skal I sidde i hestesko eller ved langborde? Og hvor mange kan der sidde ved hvert bord? Når I ved dette, kan I gå i gang med det store puslespil, nemlig bordplanen. Husk også at lave eller bestille bordkort i god tid.

Find inspiration til, hvordan I laver den perfekte bordplan her https://www.weddii.com/inspiration/den-perfekte-bordplan-til-brylluppet

14. Lav en tidsplan for bryllupsdagen
Kontakt alle de leverandører, I har booket for at genbekræfte jeres aftale og afstemme forventninger. Husk at lave klare aftaler om, hvornår de kommer og går, så I kan lave en detaljeret tidsplan over bryllupsdagen og have ro i maven til at nyde den store dag. Tal også med jeres nærmeste om, hvem der hjælper med diverse ting såsom at transportere gaver eller køre dig til frisør om morgenen. Når tidsplanen er på plads og opgaverne er fordelt, kan I læne jer tilbage og glæde jer til at sige ”Ja” til hinanden. 

Vi håber at denne guide har givet et overblik over, hvad I skal igennem op til brylluppet. Vi tilføjer løbende planlægningsværktøjer til Weddii, som hjælper jer samle det hele og gøre planlægningsprocessen lidt sjovere. God fornøjelse!