Hvornår vil I holde bryllup? – Fordele og ulemper ved hver af de 4 årstider

Hvornår vil I holde bryllup? – Fordele og ulemper ved hver af de 4 årstider

Hvornår vil I holde bryllup? – Fordele og ulemper ved hver af de 4 årstider
Her er de vigtigste fordele og ulemper, I skal kende ved at holde bryllup i hver årstid.
 
Forår
Fordele: 
Foråret er en smuk tid at blive gift. Alt er sprunget ud, solen titter (ofte) frem på en blå himmel, og fuglene synger. Et bryllup i foråret er romantisk og symboliserer en ny start, friskhed og liv. Der er masser af muligheder for smuk pynt med friske blomster og grene, og du kan have brudekjole på uden at have det for varmt eller for koldt. Hvis I kan lide lyse og sarte farver, er foråret en perfekt årstid til at holde jeres bryllup. Maj måned er blevet mere og mere populær til bryllupper, men marts og april er stadig lavsæson for bryllupper, og der er derfor større ledighed på markedet og måske penge at spare. Desuden er der mange helligdage i foråret, som I måske kan udnytte til at tage på bryllupsrejse uden at bruge for mange fridage fra arbejdet. Hvis I holder bryllup i foråret, er der stor sandsynlighed for, at jeres bryllup bliver det første på året. Der er sikkert nogle af jeres gæster, som skal til flere bryllupper samme år, men ifølge statistikken, ligger de sandsynligvis i august J
 
Ulemper: 
Ulemperne ved at holde bryllup i foråret er dog, at vejret er noget mere usikkert end om sommeren, og det kan være svært at vide, hvad man skal tage på til et forårsbryllup, især hvis I holder noget af brylluppet udendørs. Helligdagene kan også være en ulempe afhængigt af hvordan de ligger. Hvis der er helligdage lige op til jeres bryllupsdag, skal I sørge for at planlægge efter det, da det ikke er sikkert I kan komme i kontakt med jeres leverandører på helligdagene. 
 
Sommer
Fordele: 
Sol, sol, sol og varme. Det siger sig selv, at vejret har en afgørende rolle for hvornår danskerne vælger at holde bryllup. Sommeren byder på lange, lune nætter, så jeres bryllup kan vare længe, og I kan være udenfor det meste af tiden. August er afgørende den måned, hvor allerflest danske par bliver gift. Det skyldes i høj grad, at der som regel er mest sol og varme i august og mindst risiko for regn. Juni og september er også store bryllupsmåneder, mens juli er lidt mindre populær på grund af industriferien, som betyder, at mange er bortrejst i juli måned. Sommerbryllupper byder på masser af muligheder for både strandbryllup og havebryllup med telt i haven og brudevals under stjernehimlen. Du kan have lige den brudekjole på, du ønsker, både med og uden ærmer, og du behøver ikke tænke på at skulle have noget ud over for at kunne holde varmen. 
 
Ulemper: 
Selvom der er gode chancer for godt vejr, kan I aldrig være sikre, og hvis I planlægger at være udenfor i løbet af bryllupsdagen, skal I have en back-up hvis nu det står ned i stænger. I skal sørge for at have en Plan B, som I også vil være glade for. Derfor kræver udendørsbryllupper altså noget mere arbejde, fordi I skal planlægge både Plan A og Plan B. De populære sommermåneder betyder også, at leverandørerne, som I skal bruge ti jeres bryllup, såsom DJ, bryllupsfotograf, og udbydere af selskabslokaler til bryllup har ekstremt travlt i disse måneder, og de bedste bryllupsleverandører er booket lang tid i forvejen. På grund af den høje efterspørgsel, er priserne ofte skruet i vejret i løbet af sommermånederne. Hvis der er flere i jeres omgangskreds, som skal giftes samme år som jer, skal bryllupperne helst ikke ligge lige op og ned af hinanden, da gæsterne, bevidst eller ubevidst, vil komme til at sammenligne de forskellige bryllupper. Og er I de sidste i rækken til at holde bryllup, kan I risikere, at gæsterne er lidt trætte af at tage til bryllup, når vi kommer til sensommeren.
 
Efterår
Fordele: 
Er I mere til hygge og rolige, mørke farver, er efteråret en perfekt årstid for jeres bryllup. Folk er kommet hjem fra sommerferie, og kalenderen er ikke helt så proppet længere. Bladende på træerne skifter farve til smukke røde og gule nuancer, og det giver rig mulighed for et smukt bryllup i hyggelig og naturlig stil. Gå en tur i skoven og få inspiration til hvordan i kan inkorporere naturen med for eksempel kastanjer, svampe og græskar. Efterårsbryllup indbyder til levende lys og måske en tændt pejs, hvis I kan finde et festlokale, der har det. Vejret bliver mere friskt og køligere om efteråret. Det kan være rart især for gommen og de mandlige gæster, at det ikke er 30 grader varmt på jeres bryllupsdag, da jakkesættet stadig er den mest normale påklædning til et bryllup. Leverandørerne har mindre travlt, og der kan være penge at spare ved at vælge en måned udenfor den travleste bryllupssæson. Endnu en fordel ved at holde bryllup i efteråret er, at I kan bruge sommerferien til at planlægge.
 
Ulemper: 
Vi kommer ikke udenom, at selvom vejret kan være smukt om efteråret, kan det også være regnfuldt og blæsende, og det er selvfølgelig ikke så sjovt at få din brudefrisure ødelagt. Men hvis I holder bryllup i efteråret, har I nok alligevel planlagt dagen indendørs, så det er kun på vej ind og ud af kirken, at der er problemer. En anden ulempe er dog, at udvalget af frugt og blomster er lidt mindre. Det vil altså sige, at det bliver sværere at finde en kageleverandør til brylluppet, som laver bryllupskager med jordbær, hindbær og andre sommerfrugter. Ligeledes er udvalget af blomster mindre, så det er lidt begrænset, hvad du kan få af blomster i din brudebuket og til dekorationer på bordet.
 
Vinter
Fordele: 
Er der noget mere romantisk end levende lys og lyskæder, i den møre vintertid? Selvom det er koldt, er det stadig lyst, når I bliver viet, og når I sætter jer til bords til bryllupsmiddagen, er mørket begyndt at falde på, og I kan skabe den hyggeligste stemning med lyskæder og levende lys som bryllupsdekoration. Vinter forbindes med den hvide sne, og hvilken farve er mere passende til et bryllup end hvid? Kombiner farven med romantisk rød, og I har et smukt og enkelt tema. Desuden passer sølv og glimmer sig godt til bryllup i de kolde måneder. Hvis I er til den klassiske stil og et indendørs bryllup i smukke lokaler, er et vinterbryllup perfekt til jer. Desuden har bryllupslokaler, bryllupsfotografer, og andre leverandører ikke travlt om vinteren, og I har derfor et større udvalg, og I kan spare mange penge på brylluppet ved at vælge en måned udenfor den travleste bryllupssæson. I kan også udnytte at Valentines Day ligger d. 14. februar og altså holde jeres kærlighedsfest på årets mest romantiske dag. Og tænk på hvor dejligt det vil være at rejse på bryllupsrejse i den kolde vintertid. 
 
Ulemper:
Mange vil nok sige, at vejret er en ulempe, og det er det også, hvis I gerne vil være udenfor, eller hvis din drømmebrudekjole er uden ærmer. Realistisk set, så er den danske vinter ofte grå og kold, men hvis I får sne, kan det være meget romantisk. Medmindre julen har en særlig betydning for jer, bør I holde jer fra december måned, da folk aldrig har rigtig mange planer, og I kan derfor risikere mange afbud fra jeres gæster. Desuden er selskabslokaler også ofte booket til julefrokoster eller andre arrangementer i julen. Så gå efter januar eller februar, hvis I vil holde vinterbryllup. Endnu en ting, I skal være opmærksomme på er, at Frugt, grønt og blomster ikke i sæson. Det betyder, at udvalget af blomster til din brudebuket og til borddekorationerne er meget begrænset. Det betyder også, at menuen til et vinterbryllup ofte er mere tung, varm mad, fremfor farverige salater.

Læs mere om fordelene ved et vinterbryllup her: https://www.weddii.com/inspiration/ideer-til-et-romantisk-bryllup-om-vinteren
 
Der er fordele og ulemper ved at holde bryllup i hver af de fire årstider, så om I vælger at holde sommerbryllup, vinterbryllup, forårsbryllup eller efterårsbryllup afhænger af jeres personlige stil og præferencer, men tænk over alle de øvrige faktorer, som er nævnt ovenfor. Der er mange detaljer at tage med i overvejelserne, og vi håber, at I nu er blevet lidt klogere på, hvilken årstid, der er den bedste til jeres bryllup.