Inspiration og råd til bryllupsreceptionen

Inspiration og råd til bryllupsreceptionen

Inspiration og råd til bryllupsreceptionen
De fleste brudepar vælger at holde en reception efter vielsen. En reception er et mindre formelt bryllupsarrangement, som er uden de klassiske traditioner, som der ellers normalt hører til selve bryllupsfesten. Her kan I gå rundt og snakke og hygge med alle jeres gæster, på en mere uformel måde. Receptionen varer oftest et par timer, hvorefter brudeparret og nogle eller alle gæsterne fortsætter videre til deres store bryllupsfest. De fleste vælger at holde en reception før bryllupsmiddagen, af den grund, at der er mange mennesker, de gerne vil se og fejre deres store dag med, men det er ikke alle der skal inviteres med til selve bryllupsfesten. Det ville simpelthen være for mange gæster der så skulle inviteres. Derfor opstår der for flere par, et ønske om at invitere kollegaer, barndomsvenner og perifere familiemedlemmer med til en bryllupsreception. Disse gæster er dog ikke en del af ”den inderste kreds”, og skal derfor ikke med til aftenens bryllupsfest.   

Der er mange forskellige måder man kan vælge at gøre det på, og det varierer meget fra brudepar til brudepar, hvordan det bliver gjort. Lige fra hvem der bliver inviteret, hvor det bliver afholdt, hvad der bliver serveret osv. Vi vil her beskrive forskellige måder man kan vælge at holde sin bryllupsreception på.   

Reception og fest det samme sted
Det er selvfølgelig op til brudeparret selv at vælge, hvor de ønsker at afholde deres bryllupsreception og det varierer meget de forskellige par imellem. Visse brudepar foretrækker, at receptionen bliver holdt samme sted som bryllupsfesten, da det er det nemmeste og hurtigste. Så slipper man for transporten til og fra det sted, hvor man ellers ville have afholdt sin reception. Personalet som allerede står for jeres bryllupsfest, kan som oftest også stå for receptionen, så det hele foregår så nemt og trygt som muligt.

Reception i kirkens lokaler
I visse kirker findes der tilstødende lokaler, som man har mulighed for at låne, og derfor er der enkelte brudepar, som vælger at afholde sin reception her. Dette er også en hurtig og nem måde at gøre det på, da man direkte efter vielsen, kan gå fra kirken og over i lokalet. På denne måde slipper man for transporttiden, som der ellers ville have været, hvis man valgte at afholde receptionen på en tredje lokation. Det er dog ikke alle kirker der har lokaler i nærheden til rådighed, men hvis de har, så er det en rigtig hyggelig måde at gøre det på. Hvis I vælger at afholde jeres reception her, har I med stor sandsynlighed også mulighed for at få pyntet og gjort lokalet klar dagen før jeres bryllup. Det er helt sikkert noget, som jeres venner med glæde vil hjælpe med.

Reception hos forældrene
En del brudepar foretrækker at holde receptionen hos en af parrets forældre. Især, hvis de har en have eller et andet sted, hvor alle gæsterne kan være. Det er med til at gøre det hele meget mere personligt og hjemligt. Det er også med til at skabe en mere afslappet stemning, hvilket altid er godt, når man gerne vil hygge med sine venner og bekendte. Især på ens bryllupsdag, hvor nerverne nok i forvejen sidder udenpå tøjet.

En anderledes reception
Fordi receptionen som regel er et uformelt arrangement, som typisk foregår stående, er det også en mulighed for at være kreativ og finde på noget helt andet. Eksempelvis kan I holde det i en park (hvis vejret tillader), eller I kan invitere alle gæsterne med på kanalrundfart i Københavns kanaler. Hvis I laver en aftale med dem, kan I så en båd for jer selv, og selv medbringe mad og drikke. Der er mange muligheder, så hvis I har et sted, der betyder noget særligt for jer, så undersøg, om I kunne få lov at holde receptionen der. Det er jo kun et par timer, og det kræver ikke det store setup.

Bryllupsreception i stedet for middag
Til sidst er det selvfølgelig også en mulighed, blot at holde en bryllupsreception uden den efterfølgende bryllupsfest. Det er slet ikke alle brudepar, som er interesserede i at holde en fest om aftenen. Derfor er en reception, en oplagt mulighed for at samle de gæster, som man gerne vil fejre vielsen med, uden at det nødvendigvis betyder fest. Lidt lækker mad, noget godt at drikke og hyggelige snakke. Det er for mange den perfekte måde at fejre sit bryllup på. Hvis der ikke bliver holdt en efterfølgende bryllupsfest, så skal man regne med, at gæsterne bliver hængende længere, end hvis de skulle videre til fest.  

Hvad skal I servere til bryllupsreceptionen?:
Ligesom det er forskelligt, hvor parrene ønsker at holde receptionen, er det også meget forskelligt, hvad der bliver serveret til arrangementet. Der er dog en ting der går igen, og det er, at det ofte er små retter, som eksempelvis pindemadder, tapas, små sandwich eller kanapéer. Det skal være nemt for gæsterne at spise det stående, eller mens der bliver gået rundt for at snakke med alle de andre bryllupsgæster. For mange skal maden der bliver serveret, være en snack til den lille sult, inden det står på den store bryllupsmenu et par timer senere. Mange gæster har været tidligt oppe for at gøre sig klar til vielsen i kirken, for så derefter at vente længe på at selve vielsen går i gang. Det er derfor også vigtigt, at der bliver serveret mad og drikke bagefter, så gæsterne ikke går helt kolde, før den egentlige fest. Find den rette cateringvirksomhed til jeres bryllup her https://www.weddii.com/caterings

Man kan også vælge at servere bryllupskage til receptionen med et glas champagne. Hvis I har bestilt en 3-retters menu til bryllupsmiddagen, kan det godt blive lidt for meget at skulle spise bryllupskage efterfølgende, og derfor vælger nogle par at servere bryllupskagen til receptionen. Bryllupskagen ser også smuk ud og der er noget festligt over at skære kagen sammen som nygift ægtepar, og dele den med alle de mennesker, man holder af. 

Vi håber, at denne lille guide har været med til at give jer inspiration til jeres egen bryllupsreception.