Sådan finder I det perfekte sted at holde bryllup

Sådan finder I det perfekte sted at holde bryllup

Sådan finder I det perfekte sted at holde bryllup
Når I skal til at planlægge et bryllup, kan det være overvældende at opdage, hvor mange ting, der skal besluttes og planlægges. I skal både lave gæsteliste, beslutte bryllupsdatoen, finde brudekjole, og alt det andet, der skal tages stilling til for at få jeres drømmebryllup. Noget af det første og vigtigste er at finde ud af, hvor I skal holde brylluppet. 

De populære steder er ofte booket mere end et år i forvejen, så det er bare med at komme i gang. Denne guide hjælper jer med at finde ud af, hvilket slags sted I skal lede efter ud fra hvilken bryllupsstil I ønsker. Her er 4 forskellige slags bryllupper, der kan sætte bryllupsdrømmene i gang og spore jer ind på, hvilket bryllup, der passer jer bedst. 


Slotsbryllup
Et bryllup på et slot er storartet, romantisk og højtideligt. Forestil dig en stor sal med højt til loftet, lysekroner, blomsteropsatser og lækker mad! Forestil dig selv i en stor kjole med slæb, og forestil dig familiefotoet på en smuk gammel trappe op til indgangen. Drømmer du om et rigtigt prinsessebryllup, er det oplagt at holde det på et slot. Bryllup på et gods eller en herregård giver samme ekstravagante stemning, og der findes mange smukke steder i Danmark.

De fleste slotte, godser, og herregårde, hvor man kan holde bryllup, tilbyder at sørge for det hele; reception, bryllupsmiddag, musik, blomster, kage og måske endda overnatning i en bryllupssuite. Så slotsbryllup er også en god idé, hvis I gerne vil overlade det meste af bryllupsplanlægningen til andre. Det betyder dog også, at prisen typisk er i den høje ende, men det er jo heller ikke hver dag, man får lov til at have et slot for sig selv og spise middag med krystallysestager i loftet og danse brudevals i en gammel festsal. De fleste bryllupslokaler i denne kategori ligger på landet, og I skal derfor huske at overveje, om gæsterne kan overnatte på stedet, eller om der skal arrangeres transport til og fra stedet. Nogle feststeder samarbejder med hoteller i nærheden, hvor I kan indlogere gæsterne, som bliver hentet I bus eller taxaer.


Ladebryllup
Det er blevet populært at holde bryllup i en gammel lade, som er lavet om til festlokale. Forestil dig at din brudekjole er i blonder og måske du har en blomsterkrans i håret. Forestil dig at I kører fra kirken i en ældre bil med åbent tag. I kører op ad en allé med marker på begge sider, og kommer til en gammel gård, hvor den store lade er pyntet med lyskæder og markblomster. Her er I bare jer og jeres gæster, og I kan feste til den lyse morgen, for der er ingen naboer i nærheden. Det betyder også, at I skal huske at sørge for transport eller overnatning til bryllupsgæsterne. 

De rustikke rammer i en gammel lade skaber en romantisk, hyggeligt stemning og passer godt til brudepar, som ønsker et uformelt men smukt og festligt bryllup. Der er ofte god plads, så et ladebryllup er også perfekt, hvis I har en lang liste af gæster, I gerne vil have med til brylluppet. Nogle af de lader, man kan leje til bryllup, tillader at man selv tager mad og drikke med. Derfor er et bryllup i en lade et godt valg, hvis I er DIY-typer og vil have frie tøjler til at stå for det meste selv. Mange festlader er omkranset af smukke naturområder, og nogle steder kan I få lov at holde vielsen i naturen, derefter gå til middag og fest i laden. 

 
Havebryllup
Er I total DIY-mennesker, og må brylluppet gerne være lidt nede på jorden, er bryllup i haven perfekt. Forestil dig, at du bærer en unik kjole, du har arvet og som du har personliggjort med smykker og accessories. Efter vielsen i den lokale kirke, kommer I hjem til den velkendte have, som står flottere end nogensinde - pyntet med vimpler og lanterner med levende lys. Det meste er hjemmelavet, måske endda den mad, I skal have. Bor I tæt på vandet, eller har I måske et sommerhus, er det også oplagt at kombinere bryllup i haven med vielse på stranden. Dette fungerer selvfølgelig bedst om sommeren, og I skal huske at søge om tilladelse til at bliver gift i det fri. 

Hvis I selv eller nogen i familien har en stor have, skal I bare leje et festtelt. De fleste teltudlejningsfirmaer leverer og sætter teltet op, så det behøver I ikke at bakse med. Det er en god ide at leje et telt med gulv i, så skoene ikke bliver ødelagt eller stolene synker ned i græsset. Når I holder fest i haven, kan I bestemme alting selv, lige fra møbler, hvilket service, der skal dækkes op med, menuen, drikkevarer, musik, bordkort, og alt det andet.  Det er perfekt for kreative typer, og dem, som synes det er hyggeligt at stå for alle forberedelserne selv. Bryllup som havefest egner sig også godt til dig, som vil holde bryllup på budget. 
 

Storbybryllup
Om det er København, Århus, eller en anden storby, så kan I holde et cool og helt unikt bryllup i et af de mange festlokaler eller restauranter, der udlejes til bryllupper. Forestil dig at du sidder i ladet på en Christiania cykel, i en moderne brudekjole, og din ny-erklærede ægtemand kører dig gennem byens gader til de smukke gamle selskabslokaler, som ligger midt I byens travle liv. I er bymennesker, og vil fejre jeres store dag I den by, I kender og holder af. I kan også lægge en aktivitet ind i programmet for bryllupsdagen – for eksempel en kanalrundfart eller et glas bobler i botanisk have. 

Skal vielsen foregå på rådhuset, er det oplagt at bliver i byen og holde bryllupsfesten. Der er mange muligheder i de store byer, både rå fabrikshaller, smukke balsale og traditionelle selskabslokaler. I kan også holde brylluppet på jeres yndlingsrestaurant, hvor I ved, at maden og betjeningen er god. Vælger I en restaurant, har de typisk en selskabspakke og selskabsmenu, hvor det meste er bestemt på forhånd. Vælger I derimod et selskabslokale, er der som regel større mulighed for at skræddersy bryllupsfesten, og selv stå for meget af det. Det varierer meget fra sted til sted, så husk at undersøg dette, og tænk over, hvad der passer jer bedst. Storbybryllupper er moderne, og bylivet giver en urban og livlig stemning. Når man holder bryllup i byen, er man tæt på det hele, og det er nemt for gæsterne at komme til og fra med cykel eller offentlig transport. Skulle nogen komme langsvejs fra, kan man altid finde overnatningsmuligheder hos familie eller venner i byen, eller på et hotel. 


Vi håber, at I er blevet klogere på, hvilket sted, I skal holde jeres bryllup. Det sted, I vælger at holde brylluppet sætter rammerne og stemningen for dagen, og det er vigtigt, at I vælger et sted, der passer til jeres personlige smag. Når I har fundet stedet, bliver det også nemmere at beslutte, hvordan invitationer og bordkort skal se ud, hvor meget I skal pynte op, og alt det andet, der hører med til at planlægge bryllup. I finder en masse spændende venues her https://www.weddii.com/venues

Valget af bryllupslokale afhænger selvfølgelig af mange ting såsom beliggenhed, størrelse, tilgængelighed, og årstid, men for at komme godt i gang med eftersøgningen på det perfekte sted at holde bryllup, skal I finde ud af,  hvilken type bryllup, I ønsker, og hvilken stil, I går efter.