Skal I have børn med til brylluppet eller ej?

Skal I have børn med til brylluppet eller ej?

Skal I have børn med til brylluppet eller ej?
Står I også og skal til at planlægge jeres bryllup, og er blevet i tvivl om, hvorvidt festen skal være med eller uden børn? Der er mange gode grunde til at vælge et bryllup med, men lige så mange grunde til at vælge at holde det uden. Vi vil her opridse de forskellige grunde til enten at holde bryllup med børn eller uden. Forhåbentlig kan dette være med til at hjælpe jer frem mod en endelig beslutning.

Hvilket slags bryllup?
Der er flere forskellige situationer, som I bliver nødt til at gennemgå, når I skal beslutte jer for, om hvorvidt jeres store dag skal fejres med jeres egne, familiemedlemmers og/eller venners børn. Hvilken form for bryllup drømmer I om? Skal det ende ud i en decideret fest eller skal det hellere være en mere stille og rolig, men hyggelig dag, i jeres venners nærvær? Det er vigtigt, at I kommer frem til en fælles beslutning, da det er det der er afgørende for, hvilken bryllupsfest I ender med.

Efterhånden er der flere brudepar, som vælger at skrive i indbydelserne, at brylluppet er uden børn. Mange vælger dette af simple årsager – det er simpelthen for dyrt. De ekstra kuverter der skal betales for, løber meget hurtigt op og det kan være afgørende for, om man har råd til det bryllup man så inderligt har ønsket sig. Derudover kan det være udfordring nok i sig selv at udforme den perfekte gæsteliste, og så bliver det altså ikke ligefrem nemmere, når man skal medregne gæsternes børn. For at hjælpe jer selv, når I sidder og skal til at beslutte jer, så start med at lave en gæsteliste med alle I ønsker der skal deltage og deres børn. På den måde får I et nemt overblik over, hvor mange gæster det vil blive til og hvordan det passer med jeres budget, ønsker osv. På denne måde finder I meget hurtigt ud af, om budgettet og ønskerne rækker til de ekstra gæster der vil komme, i form af børnene.

Ens regler for alle
Til nogle bryllupsceremonier vil der være blomsterbørn, ringbærere eller lignende. På denne måde, har I mulighed for at få de børn der står jer nærmest med til festen, uden at I behøves at invitere alle de andre. Men dette er også undtagelsen, fordi ellers lyder der reglen om, at enten inviterer man alle børnene med til festen, eller ingen. Det gælder også jeres egne børn. Man kunne nemt forestille sig, at ens venner ville se lidt forkerte ud i ansigtet, hvis de kom til brylluppet og så, at jeres børn deltog, men de måtte ikke selv tage deres egne med. Der kan meget nemt opstå diskussioner og sure miner, som man for alt i verden vil undgå på sin store dag. Det skaber simpelthen dårlig stemning at forskelsbehandle, også selvom det drejer sig om ens eget bryllup. Hertil skal det dog siges, at man sagtens kan invitere alle børnene med til receptionen, som bliver afholdt efter kirken. Det er en meget almindelig måde at gøre det på, hvor de så bliver hentet, når selve bryllupsmiddagen skal til at starte.

Hvis I ønsker at vide yderligere om ringbærere, så læs mere her https://www.weddii.com/inspiration/skal-i-have-en-ringbaerer-til-jeres-bryllup

Hvis børnene deltager
Hvis I beslutter jer for, at alle er velkomne til at medbringe deres børn til jeres bryllup, er der flere ting I skal overveje. Det vil unægteligt være svært for de mindste at sidde stille under hele middagen, og hvis man ønsker, at denne skal forløbe uden for mange afbrydelser, så vil det være en god idé, hvis der fx er et legerum tilgængeligt det sted I holder brylluppet. En anden mulighed er, at I simpelthen skaffer en børnepasser til aftenen. På den måde kan forældrene nemmere sidde og nyde aftenen, når de er velvidende om, at der er nogen der ser efter deres barn. Det er nemlig det der oftest volder problemer, når forældre deltager til fester med deres børn. De bevæger sig simpelthen frem og tilbage store dele af aftenen, for at holde øje med, hvad deres børn foretager sig, om de hygger sig, eller er kede af det. Hvis valget faldt på en børnepasser, vil forældrene nemmere kunne slå sig løs, selvom det selvfølgelig stadigvæk ikke ville være på samme måde, som hvis de ikke havde haft deres børn med. Hvis I står og skal til at forklare jeres gæster, hvorfor deres børn ikke er inviteret med, er det vigtigt at have in mente, at for mange af jeres gæster vil det betyde meget, at deres børn kan være med til at opleve jeres store dag. Derfor skal I have jeres argumenter klar, så gæsterne vil kunne forstå jeres valg. 

Hvis I altid har drømt om et bryllup, hvor gæsterne slår sig løs og får en hyggelig friaften, så vil I med fordel kunne gøre det uden børn. På den måde vil I få nogle gæster, som har lyst og mulighed for at tage en svingom på dansegulvet, uden at skulle holde øje med lille Anna, som løber rundt og leger et sted på bryllupsstedet, eller er gået ombord i bryllupskagen. Der er også mange der finder det ærgerligt, at en stor del af selskabet forsvinder med jævne mellemrum, enten for at amme eller for at være sammen med sine børn. I denne sammenhæng, er det også vigtigt, at man husker på, at der kan forekomme lidt støj under talerne og underholdningen, som måske kan virke generende for nogen af dem der skal holde tale.  

Der er mange elementer man skal overveje, når man skal til at beslutte sig for, om man ønsker børn med til brylluppet eller ej. Hvis I finder ud af, at I virkelig ønsker at afholde jeres bryllup uden børn, så informer jeres gæster, og forklar, hvordan I er kommet frem til denne beslutning. På den måde opnår I forhåbentlig den forståelse I ønsker forud for jeres store dag.