Skal I have en ringbærer til jeres bryllup?

Skal I have en ringbærer til jeres bryllup?

Skal I have en ringbærer til jeres bryllup?
Det at have en ringbærer til et bryllup, er måske ikke noget man ser så ofte i Danmark. Her adskiller vores bryllupstraditioner sig en smule fra flere andre lande. Som oftest vil det være forloveren, som har ringene, men det sker også, at det er et blomsterbarn eller en anden betydningsfuld person. Hvis I ikke har noget imod at skille jer lidt ud, er det en hyggelig og personlig måde at gøre det på.  

Ringbæreren kommer gående op ad kirkegulvet umiddelbart efter brudepigerne og før eventuelle blomsterbørn. Som oftest ligger ringene bundet fast på en pude, men det er op til brudeparret, hvad de ønsker at ringene bliver båret på. Efter at have overleveret ringene til forloveren, sætter ringbæreren sig på en stol ved alteret. Mange vælger dog at sige, at han eller hun gerne må sætte sig ned til sine forældre efterfølgende, da vielsen godt kan forekomme en anelse lang, hvis man er barn og skal sidde for sig selv. 

Ønsker I børn med til brylluppet
En af de vigtigste spørgsmål I skal stille jer, før I beslutter jer for, om hvorvidt I ønsker et yngre familiemedlem til at være ringbærer, er om I ønsker jer børn med til brylluppet eller ej. Det er selvfølgelig muligt at have blomsterbørn og ringbærere med til brylluppet, uden at det betyder, at man skal invitere alle andre gæsters børn med. Det er dog med til at sætte nogle tanker i gang og derfor det oplagte tidspunkt at tage beslutningen på. Læs eventuelt mere om fordelene og ulemperne ved at have børn med til bryllup her https://www.weddii.com/inspiration/skal-i-have-born-med-til-brylluppet-eller-ej.

Find en ringbærer med den rette alder
Der er en generel regel om, at en ringbærer skal være mellem fire og otte år. Dette bygger på, at yngre børn ofte kan være meget generte og nervøse – især en dag med så mange mennesker, som til et bryllup. Uanset, hvor udadvendte børnene normalt plejer at være, så vil de meget hurtigt blive generte, når de træder ind i kirken, som er fyldt med fremmede ansigter. Derfor er det en god idé at vælge en ringbærer, som er en anelse ældre. De vil ofte føle sig mindre nervøse, det vil være lettere at forklare dem hvad der skal ske, og så vil de helt sikkert synes, at det er mega sjovt at skulle være med til at udvælge det flotte tøj til vielsen.

Lav en liste med mulige ringbærere
For nogen er det meget åbenlyst, hvem der skal være deres ringbærere til brylluppet – det skal selvfølgelig være ens eget barn. Men hvis man ikke har egne børn, kan udfordringen om hvem der skal have jobbet til vielsen nemt opstå. Skal det være søsterens børn eller datteren til ens bedste ven? Hvis det er svært at vælge mellem alle de søde børn, så er der flere ting, som I kan have med I jeres overvejelser. Det er en idé at se på, hvem der ellers har haft lignende jobs før. Hvis du ved, at din bedste venindes barn har været ringbærer eller blomsterbarn til andre bryllupper, så er det måske en meget god idé at vælge en anden, så der er flere der kan få lov til at få oplevelsen. Der kan også nemt opstå usikkerhed, hvis I har flere børn fra samme familie, som der skal vælges imellem. Hvis I står og skal vælge mellem jeres vens tre sønner, så er det en mulighed at give de to andre drenge et andet job til brylluppet. Blomsterbørn kan der være flere af, og er derfor den perfekte måde at opveje for, at man ikke skulle være ringbærer.

Vælg gerne mere end en ringbærer
Står I og finder det helt umuligt at vælge, hvilken af de to søde nevøer der skal have æren til brylluppet, så er det selvfølgelig også en mulighed at have dem begge som ringbærere. Der er ikke noget der kan smelte hjerter, som hvis storebror kommer gående med lillebror i hånden, på vej op til brudeparret der skal giftes. Men igen, så er det vigtigt at have alderen med i overvejelserne, og hvem der med størst sandsynlighed har nemmest ved rollen, blandt så mange fremmede ansigter.

Forældrene spiller også en vigtig rolle
Det er vigtigt, at I snakker med den kommende ringbærers forældre, inden I vælger vedkommende. Det kan godt være, at det er lille Julius der skal gå op ad kirkegulvet alene, men forældrene har også noget arbejde at gøre i denne forbindelse. Der skal købes det perfekte tøj (hvis brudeparret ikke vælger at gøre dette), barnet skal forberedes på situationen, hvad han eller hun skal gøre, og håndtere eventuel nervøsitet inden den store dag. Samtidigt er det selvfølgelig også vigtigt at medregne, om forældrene har andre små børn. Hvis de har dette, skal man huske, at det kan være et meget stort arbejde både at hjælpe og holde styr på deres ringbærer, samtidigt med at de skal passe deres andre små børn.

Spørg din ringbærer på den rigtige måde
Som sagt tidligere, så er det vigtigt at spørge forældrene om lov først, men når I først har fået deres tilladelse, så skal I finde på en sød måde at spørge den udvalgte på. Spørg jeres kommende ringbærer enten ved at give vedkommende et nyt stykke legetøj, et sødt kort, som I kan læse op, eller måske endda barnets yndlingsslik. Hvis I forventer, at forældrene skal betale for bryllupstøjet, så er det meget vigtigt, at I får snakket med dem om hvad I forventer. Husk på, at I ikke kan forvente det samme, når I vælger ikke at betale for tøjet. Derfor skal I beslutte jer for, hvor meget det betyder, at ringbæreren har det helt rette tøj på.

Ingen ringbærer
Efter al denne snak om ringbærere, er det vigtigt at pointere, at det selvfølgelig ikke er en nødvendighed. Det er helt op til jer, hvad I synes der passer til jeres bryllup. Nogen brudepar ønsker, at det skal være et blomsterbarn, som giver forloveren ringene. Andre vælger at klare sig uden både forlover, ringbærer og blomsterbarn, hvor man så i stedet holder ringene selv eller beder sin far om at overrække dem. Mulighederne er mange.  

Vi håber, at dette har været en inspiration, til jeres kommende bryllup.